Oulun Taiteilijaseura laajentaa toimintaansa maakuntiin Uudet klassikot -rahaston tuella

Oulun Taiteilijaseura sai avustusta Uudet klassikot -rahastolta vuosille 2024-2026 toimintansa laajentamiseen Pohjois-Pohjanmaan ja Kainuun maakuntiin sekä näyttelytoiminnan ja teosvälityksen kehittämiseen. Valtion ja neljän säätiön vuonna 2022 perustama Uudet klassikot – Nya klassiker -rahasto jakoi viime vuonna ensimmäistä kertaa avustuksia visuaalisen taiteen yhteisöille.

Tulevina vuosina seuran toiminta jalkautuu näyttelykiertueena Pohjois-Pohjanmaan ja Kainuun kuntiin, mikä on uusi avaus seuralle. Toiminta tavoittaa uusia yleisöjä ja tarjoaa taiteilijoillle näyttelymahdollisuuksia ja työtilaisuuksia. Näyttelykiertueen toivotaan tavoittavan laajasti Pohjois-Pohjanmaan ja Kainuun kuntia. Kevään 2024 aikana kartoitetaan alueen kunnista toimijoita, joilla on näyttelytoimintaan soveltuvia tiloja ja kiinnostusta järjestää yleisölle avoimia näyttelyitä. Tavoitteena on saada seuran taiteilijoiden yksityis- tai yhteisnäyttelyitä mahdollisimman moneen kuntaan Pohjois-Pohjanmaalla ja Kainuussa. Toiveissa on luoda pitkäaikaista yhteistyötä ja pysyvää näyttelytoimintaa alueen kuntiin.

Oulussa toimiva ARTo taidelainaamo ja -myymälä jalkautuu pienimuotoisesti maakuntiin näyttelykiertueen ohessa. Näyttelyiden teokset voivat olla myynnissä ja lainattavissa taidelainaamon kautta ja asiakkaiden saatavilla on näyttelyteosten lisäksi ARTo taidelainaamo ja -myymälän yli 2000 teoksen valikoima.

Oulun Taiteilijaseuran toiminta, joka yleisölle näyttäytyy kulttuuripalveluna, luo visuaalisen alan ammattitaiteilijoille tärkeitä taiteellisen työn edellytyksiä ja toimeentuloa. Uudet klassikot -avustus tukee seuran tavoitetta vahvistaa asemaansa kuvataiteen aluekeskuksena ja kehittää kuvataiteilijoille tarjoamiaan palveluja.

Julkaistu 9.1.2024